Opšta pravila i uslovi kupovine

  DELTICOM OE SRL – OGRANAK U NOVOM SADU

  Adresa: Sentandrejski put 117g 21000 Novi Sad

  Delatnost i šifra delatnosti: 47.91 Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta

  Matični broj: 29505756, PIB: 108600665

  Kontakt telefoni: 0800 300 119, Web adresa: www.motogume.rs, Email adresa: motogume_rs@delti.com

  Naziv banke: OTP banka Srbija a.d. Novi Sad
  Broj računa (IBAN):RSD: 325-9500500206300-59

  Komunikacija elektronskim putem

  Kada posetite internet prodavnicu "motogume.rs" ili nam pošaljete email poruku, prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (e-mail) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na “motogume.rs”.

  Izjava o zaštiti privatnosti

  U ime motogume.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

  Intelektualna svojina

  Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio i softver su vlasništvo internet prodavnice “motogume.rs” ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti kompanije Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na "motogume.rs" smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

  Cene proizvoda

  Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu, firma pod čijim je vlasništvom online prodavnica “motogume.rs” je obveznik PDV-a. Sve cene na našem sajtu iskazane su sa PDV-om (uključuju porez) i kompletnim troškovima carine i dostave na željenu adresu kupca, na celoj teritoriji Srbije.

  Radno vreme

  Radno vreme online prodavnice "motogume.rs” je 24 časa. Ukoliko niste u prilici da izvršite samostalno porudžbinu ili vam nedostaju informacije, molimo da kontaktirate našu tehničku službu u periodu od 07-21h, od ponedeljka do petka, putem telefona ili e-maila. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja, sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu ćete biti obavešteni.

  Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

  Delticom OE SRL zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Cene na našem sajtu se ažuriraju svakodnevno u zavisnosti od udaljenosti lagera, troškova dostave itd. Posetioci "motogume.rs" nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

  Uslovi kupovine na internet prodavnici "motogume.rs"

  "motogume.rs" je internet prodavnica koja posluje u skladu sa zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu:

   

  § 1 Naručivanje

  Za naručivanje proizvoda iz ponude internet prodavnice “www.motogume.rs” potrebno je da ispratite sledeće korake:

  1. Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite
  2. Pregled korpe
  3. Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke
  4. Izbor načina plaćanja

  Nakon poslednjeg koraka i potvrde na ekranu da je porudžbina poslata, automatski ćete primiti potvrdu porudžbine sa detaljnim podacima o poručenom proizvodu, adresi dostave i detaljima za uplatu.

  § 2 Plaćanje

  www.motogume.rs podržava sledeće načine plaćanja:

  • Plaćanje pouzećem
  Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje porudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.
  • Plaćanje platnim karticama
  Jednostavno plaćanje platnim karticama. Primamo Visa , MasterCard, Maestro. Ovaj način plaćanja podrazumeva da se nakon potvrde porudžbenice sredstva rezervišu na Vašoj kartici. Nakon što sredstva budu rezervisana na kartici, a roba bude otpremljena i poslata kurirskom službom, novac će biti naplaćen sa platne kartice. Očekivani period otpremanja paketa je u roku 7-10 radnih dana, u slučaju kada su gume dostupne na lageru. Prilikom poručivanja online na prodavnica motogume.rs možete izvršiti plaćanje vašom ličnom ili kompanijskom platnom karticom, na apsolutno siguran način. Online plaćanja korišćenjem platne kartice je zaštićen metod, jer se vaši podaci kartice ne čuvaju od strane procesora transakcija, pošto su zaštićeni i kriptovani. Da biste platili svoju porudžbinu, potrebno je da unesete broj platne kartice, datum isteka i CVV2/CVC2 kod (poslednje tri cifre koje se nalaze na poleđini vaše kartice, u liniji gde se nalazi i vaš potpis).

  1. Izjava o konverziji

  Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Evropske Centralne Banke. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

  2. Zaštita poverljivih podataka o transakciji

  Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

  3. Povraćaj sredstava

  U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, autgume.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.
  • Putem elektronskog bankarstva, uplatnicom na šalteru banke ili pošte
  Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon izvršene transakcije putem elektronskog bankarstva, uplatom na šalteru banke ili pošte, dokaz o uplati nam pošaljite putem emaila: motogume_rs@delti.com Gume isporučujemo nakon prijema uplate.
  Naši bankovni detalji su:

  Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu
  Naziv banke: OTP banka Srbija a.d. Novi Sad
  Broj računa za uplate: 325-9500500206300-59

  Napomena:
  Ukoliko ne izvršite plaćanje po porudžbenici u roku od 7 dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana.
  • Plaćanje na rate putem administrativne zabrane
  Pravo na kupovinu robe na rate ostvaruju kupci koji su zaposleni na neodređeno vreme. Kupovina na rate se vrši putem administrativne zabrane.
  Više informacija dobićete klikom na link Plaćanje na rate putem administartivne zabrane

  Napomena:
  Ukoliko ne izvršite plaćanje po porudžbenici u roku od 7 dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana.

  § 3 Isporuka

  Mi smo pojednostavili kupovinu guma. Uštedite vreme i novac, a mi ćemo Vam dostaviti gume na željenu adresu.

  Izaberite između dve vrste isporuke:
  1. Isporuka guma na Vašu adresu. Gume isporučujemo na adresu na koju šaljemo i fakturu.
  2. Gume mogu biti isporučene na drugu željenu adresu. U ovom slučaju, navedite adresu za isporuku i lice ovlašćeno da preuzme gume u Vaše ime.

  Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Republike Srbije. Dostava naručenih proizvoda iz porudžbenice se obavlja po evidentiranju Vaše uplate, ukoliko niste odabrali opciju plaćanje pouzećem.
  Uobičajno vreme isporuke je između 7 i 10 radnih dana. 90 % naših naloga se isporučuju u toku 10 radnih dana ( UPOZORENJE! Vreme isporuke zavisi od raspoloživosti guma na lagerima). Ako imate pitanja u vezi sa rokom isporuke, kontaktirajte nas putem motogume_rs@delti.com.
  Ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi pokušaće da Vas kontaktira na broj telefona koji ste nam ostavili u formi porudžbenice. Nakon 2 neuspešna pokušaja isporuke, proizvod biva vraćen Delticom OE SRL- Ogranku u Novom Sadu. Ukoliko niste sigurni da ćete u periodu isporuke biti na adresi isporuke, preporuka je da se ostavi adresa na kojoj je moguće isporučiti proizvod.

  § 4 Reklamacije

  U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nas kontaktirate, budite sigurni da smo spremni i sposobni da rešimo svaku nastalu situaciju.

  Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu
  Email: motogume_rs@delti.com
  Telefon: 0800 300119
  Pošta: Sentandrejski put 117g, 21000 Novi Sad

  § 5 Povraćaj kupljene robe ( rok od 30 dana )

  Želimo da budete zadovoljni svim našim isporukama. Zato možete sve proizvode koje ste kupili kod nas da stornirate u roku od 30 dana. Ova mogućnost prevazilazi zakonske uslove, prema kojima se pravo na odustajanje odobrava samo u roku od dve nedelje po prijemu proizvoda. Od našeg dobrovoljnog 30-dnevnog roka za vraćanje robe, kao i od zakonske mogućnosti odustajanja izuzete su isporuke proizvoda koji su napravljeni prema specifikaciji kupca.
  Međutim, naša ponuda vraćanja ne uključuje troškove slanja. To znači da kod ugovora potrošačima koji odustanu posle isteka zakonskog roka (od 15 do 30 dana) paušalno naplaćujemo troškove slanja. Svi korisnici B2B portala autogume123.rs, sami snose troškove povrata artikala. Ostale informacije, naročito u vezi sa visinom troškova slanja i našim 30-dnevnim rokom vraćanja, naći ćete na odgovarajućem internet portalu.

  Molimo Vas da koristite našu ambalažu za transport. Čuvajte proizvod od oštećenja. Gume šaljite u zaprimljenom stanju. Kod oštećenja usled neodgovarajućeg rukovanja ili manjkavog pakovanja kod vraćanja robe zadržavamo pravo traženja nadoknade. Transportna preduzeća primaju samo proizvode sa zadovoljavajućim pakovanjem.

  U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.motogume.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

  § 6 Zaključivanje ugovora/postupak poručivanja/memorisanje teksta ugovora

  Uz pomoć naših internet portala imate mogućnost da putem internet formulara ili telefona poručite proizvode koji su tamo navedeni. Ukoliko ste dali podatke koji su traženi u postupku poručivanja, i ako pošaljete tu porudžbinu, dajete nam obavezujuću ponudu; pri tome porudžbina putem telefona, faksa, kao i porudžbina putem interneta imaju isto delovanje. Porudžbinom dajete obavezujuću izjavu da prihvatate ove Opšte uslove poslovanja i da želite nabaviti poručene proizvode. Prijem Vaše porudžbine potvrdićemo potvrdom prijema; ova potvrda prijema ne predstavlja prihvatanje porudžbine. Ugovor se smatra prihvaćenim po prijemu proizvoda, a najkasnije po isteku roka za odustajanje od 14 dana. Naše Opšte uslove poslovanja, kao i potvrdu prijema možete i trebate da memorišete kod sebe I/ili odštampate. Mi ne memorišemo kompletne podatke iz ugovora.

  § 7 Izjava o odustajanju

  Svoju ugovornu izjavu možete da povučete u roku od 14 dana, ne navodeći razloge, u formi teksta (e-mail). Molimo Vas da u okviru svoje izjave o odustajanju, dobrovoljno, navedete razlog odustajanja i ostale informacije koje su potrebne za brzu i efikasnu obradu.

  Rok počinje da teče po prijemu ove izjave o prekidu ugovora, ali ne pre prijema robe kod primaoca i ne pre ispunjavanja naših obaveza o informisanju. Za poštovanje roka odustajanja dovoljno je da se na vreme pošalje izjavu o odustajanju ili predmet. U svakom slučaju, povraćaj robe ide na naš teret i rizik. Izjavu o odustajanju poslati na:

   • Email: motogume_rs@delti.com
   • Adresa:

  Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu
  Sentandrejski put 117g, 21000 Novi Sad
  Zastupnik ogranka: Nikola Jovičić
  Matični broj: 29505756 | PIB: 108600665

  § 8 Zakonske posledice odustajanja

  U slučaju realizovanog odustajanja, vraćaju se usluge/davanja primljene sa obe strane, i eventualno stečena korist (npr. kamate). Ako primljenu uslugu/davanje ne možete da vratite u celosti ili delimično ili samo u gorem stanju, morate za toliko da nam nadoknadite vrednost. Ovo se ne odnosi na dostavljene predmete, ako je do pogoršanje stanja predmeta došlo isključivo zbog njihove provere – koja bi vam bila moguća kao kada robu kupujete u radnji. Što se ostalog tiče, obavezu naknade vrednosti zbog pogoršanja nastalog na predmetu usled njegovog adekvatnog korišćenja možete da izbegnete tako što predmet nećete koristiti kao da je vaše vlasništvo i nećete uraditi ništa što će ugroziti njegovu vrednost. Mi ćemo kod vas preuzeti predmete koji ne mogu da se šalju putem paketa. Obeveza povraćaja uplata mora da se ispuni u roku od 30 dana. Za Vas rok počinje da teče sa slanjem vaše izjave o odustajanju ili predmeta, a za nas sa prijemom istih.

  § 9 Zadržavanje prava vlasništva

  Zadržavamo pravo vlasništva nad svim proizvodima koje smo isporučili, do ispunjenja svih naših potraživanja prema vama ili prema onima koji su primili proizvod. Ovo važi i za potraživanja koja nastanu u budućnosti. Za korišćenje našeg prava imamo pravo da tražimo trenutnu predaju proizvoda, bez ikakvog prava pridržaja, osim ako se ne radi o pravosnažno utvrđenim ili nespornim protiv zahtevima.

  § 10 Informacije o servisnoj službi i važećim garantnim uslovima

  Za sve nedostatke koji nastanu na kupljenom predmetu tokom zakonskog garantnog roka od 2 godine, važe zakonska prava po vašem izboru. Ako, uprkos očekivanjima, dođe do problema sa vašom porudžbinom, molimo Vas da se obratite na motogume_rs@delti.com.
  Mi vam nudimo internet stranice u opremi koju mi smatramo dobrom. Ne garantujemo za to da internet portali odgovaraju vašim zahtevima, niti da su dostupni u svako doba bez prekida, u pravo vreme, sigurno i bez greške. Korišćenje internet portala obavlja se na sopstveni rizik; naročito ne preuzimamo garanciju u pogledu rezultata koji mogu da se postignu korišćenjem internet portala niti za tačnost informacija u okviru internet portala.

  § 11 Obaveza informisanja

  Prilikom registrovanja morate da date podatke o vašoj adresi i vama lično. Ove podatke koji se traže u postupku poručivanja memorišemo za Vas. Naravno da iste možete da menjate prilikom poručivanja ili i kasnije, pod rubrikom "Moje porudžine " ili „Kontakt“ (zavisno od internet portala). Posle registrovanja dobijate šifru i oznaku za vaš account. Morate obezbediti da treća lica nemaju pristup šifri i accountu. Obavezni ste da firmu Delticom bez odlaganja obavestite o svakoj zloupotrebi vaše šifre ili accounta. Obe ugovorne strane mogu da otkažu svoj account u svako doba, ne navodeći razloge. U tom slučaju firma Delticom će obustaviti ili izbrisati vaš account i sve memorisane podatke.

  § 12 Primenjeno pravo

  Važe isključivo pravo i zakoni Republike Srbije, a u slučaju spora je nadležan Privredni sud u Novom Sadu za pravna lica i Osnovni i Viši sud u Novom Sadu za fizička lica.

  Koristimo kolačiće. Korišćenjem ove veb stranice slažete se da ih koristite.
  OK